מחקרים

צפה עכשיו בהוכחות המדעיות שעומדות מאחורי בדיקת הרוק שהולכת לשנות את החיים שלך
מחקר ב Nutrition Journal חשף: תזונה מותאמת מראש מביאה לתוצאות טובות יותר בירידה במשקל
כותבי המחקר: Ioannis Arkadianos, Ana M Valdes, Efstathios Marinos, Anna Florou, Rosalynn D Gill & Keith A Grimaldi תוצאות: מחקר שפורסם בכתב העת Nutrition Journal, בדק 93 אנשים שלא הצליחו לרדת במשקל במשך שנים. הקבוצה חולקה ל 50 נבדקים בקבוצת הנוטריגנטיקה, שקיבלו תזונה מותאמת אישית על פי גנטיקה ו 43 נבדקים שקיבלו דיאטה סטנדרטית. במחקר נמצא כי, הקבוצה הנוטריגנטית ששינתה אורח חייה בעזרת תזונה מותאמת אישית - הראתה ירידה במשקל לעומת הקבוצה השנייה שקיבלה דיאטה אוניברסילית והראתה עלייה במשקל. כמו כן, בקבוצה הנוטריגנטית היו סיכויים גדולים יותר לשמור על הירידה במשקל. למחקר המלא לחץ כאן
כתב העת Arch Intern Med פרסם: בדיקה גנטית פשוטה תגלה את הקשר בין השמנת יתר לגן APOA2
כותבי המחקר: Dolores Corella, PhD1,2, Gina Peloso, MSc3, Donna K. Arnett, PhD, M.S.P.H4, Serkalem Demissie, PhD3, L Adrienne Cupples, PhD3, Katherine Tucker, PhD5, Chao-Qiang Lai, PhD1, Laurence D. Parnell, PhD1, Oscar Coltell, PhD1,6, Yu-Chi Lee, MSc1, and Jose M. Ordovas, PhD1,*  תוצאות: במחקר שפורסם בכתב העת הרפואי הנחשב ה Arch Intern Med, נבדק הגן APOA2 על שלוש קבוצות אתניות שונות. גן זה משפיע על תהליכים הקשורים במטבוליזם של השומנים בגופנו.  נמצא כי, לצריכת שומנים רווים ישנה השפעה שלילית על אנשים שיש להם וריאנט לא תקין של הגן APOA2, דבר העשוי להוביל להשמנת יתר באופן מובהק. למאמר המלא לחץ כאן
כתב העת המצוטט ביותר בעולם Nature : תזונה על פי גנטיקה עוזרת להוריד טריגליצרידים ורמת סוכר בדם
כותבי המחקר: 
Niha Zubair PhD, Matthew P. Conomos PhD, Andrew T. Magis PhD, Jennifer C. Lovejoy PhD
תוצאות
במחקר שנעשה בכתב העת Nature נבדקה ההשפעה של תזונה מותאמת אישית המבוססת על בדיקות גנטיות. המחקר, חלוץ מסוגו, נעשה על 2,531 משתתפים שסבלו מהשמנה, סוכר, טריגליצרידים ועוד.  במחקר, שנערך על פני 3 שנים נבדק השיפור בסממנים הקליניים הקשורים לתזונה ונמצאו ליקויים אצל קבוצת המחקר.
במחקר נמצא שיפור מובהק במדדים קליינים של טריגליצרידים, רמת סוכר בדם, היקף מותניים ומשקל כללי. כמו כן, התוצאות החיוביות ליוו את הנבדקים לכל תקופת המחקר ללא חזרה לתסמינים הקליניים שהיו, לרבות המשקל הראשוני.
מחקר בכתב העת Behavioural Brain Research חשף: פעילות גופנית לפי גנים משפרת את התוצאות הספורטיביות
מאת: Kyle Flacka,b,⁎ , Christopher Pankeyb,c , Kelsey Ufholzb , LuAnn Johnsonb , James N. Roemmichb תוצאות: המחקר שבדק 178 מבוגרים מצא כי, גנוטיפים הקשורים למטבוליזם של דופמין (סוג של מוליך עצבי שנמצא במוח ומספק לנו תחושות חיוביות כמו אושר, הנאה, מרץ ומוטיבציה), משפיעים על התנהגויות ספורטיביות ועל מערכת התגמול שאנו מקבלים מפעילות גופנית. בנוסף, ישנה השפעה לגנוטיפים אלו גם על תחושות כאב במהלך ואחרי ספורט וסבילות לאימון בעצימות גבוהה.  מידע והכרות עם הגנוטיפים האלו, יכול לסייע בשמירה על שגרת אימונים ולהניע שינויים הקשורים לפעילות גופנית ומוטיבציה. למחקר המלא הקלק כאן
מחקר במגזין Eat Right יצא בבשורה משמחת: תזונה מותאמת אישית מסייעת למניעת מחלות לב וכלי דם
מאת: JOSE M. ORDOVAS, PhD תוצאות: מחקר שפורסם במגזין Eat Right בדק את הקשר בין נוטריגנטיקה, שומנים בדם ומחלות לב וכלי דם.  מחלות לב וכלי דם מושפעות מגורמים גנטיים וסביבתיים. נמצא כי, תזונה מותאמת אישית ע"פ הפרופיל הגנטי, עשויה לסייע לאיזון פרופיל שומנים ומניעת מחלות לב וכלי דם (CVD). בנוסף, נמצא כי המלצות על בסיס ידע גנטי ומולקולרי, מגבירות את ההיענות והמוטיבציה בקרב המשתתפים להתמיד המלצות הגנטיות.  למחקר המלא הקלק כאן
מחקר ב One Plos קובע: תזונה מותאמת אישית מעלה את המוטיבציה לרדת במשקל ולשמור עליו לאורך זמן
כותבי המחקר: Daiva E Nielsen, Ahmed El-Sohemy
תוצאות: במחקר שפורסם בכתב העת One Plos, נבדקה השפעת תזונה מותאמת אישית בהתאם לפרופיל גנטי, על הרגלי צריכת רכיבים תזונתיים של 138 נשים וגברים בריאים. כל זה בהשוואה לדיאטה אוניברסלית המומלצת לכלל האוכלוסייה. במחקר נמצא כי, תזונה מותאמת אישית מביאה לתוצאות טובות יותר יחד עם היענות רבה יותר לשינוי לטווח ארוך, בהשוואה לייעוץ תזונתי המבוסס על דיאטה כללית שפונה לכל האוכלוסייה.
כתב העת המדעי Food Science and Nutrition חושף: בדיקת העדפה לטעמים על פי גנטיקה מסייעת בהורדת משקל
מאת: Elie Chamoun, David M. Mutch, Emma Allen-Vercoe, Andrea C. Buchholz, Alison M. Duncan, Lawrence L. Spriet, Jess Haines, David W. L. Ma & on behalf of the Guelph Family Health Study התוצאות: מחקר שפורסם בכתב העת המדעי Food Science and Nutrition חקר את הקשר בין גנטיקה להעדפה שלנו לטעמים. תוצאות המחקר מצביעות על כך שקיימים הבדלים גנטיים ביכולת התפיסה שלנו לטעמי מפתח כמו, מתוק או מר, שומני, מלוח והטעם החמישי, אומאמי. אלו עשויים להשפיע על התנהגות האכילה ועל צריכת התזונה. בנוסף, הגברת ההבנה של הטעם אצל כל אחד לפי הגנטיקה שלו, תייצר אסטרטגיות חדשות בהתאמת תזונה אישית, אשר עשויות להשפיע על בחירת המזון אותו אנו צורכים, על המשקל שלנו והסיכון למחלות כרוניות. למחקר המלא הקלק כאן
דברו איתנו עכשיו
WordPress Image Lightbox Plugin
דילוג לתוכן